10 000 Ft
Cikkszám: WOOD-02-GD25
Elérhetőség: 2
Pihenő Buddhát ábrázoló kézzel készített fa szobor! Arany színre kezelt és kis tükrökkel díszítve. 25cm.

Feje tetején lévő kidomborulás, az ushnisha képviseli a Buddha megvilágosodásának elérését és a spirituális útmutatóban való támaszkodását. A szobron Buddha szemtartása félig nyitott, mely a meditáció azon pontját mutatja be ahol magába néz de közben előre is tekint a világba. A szobor kedves mosolya Buddha nyugodt természetét és nemességét is mutatja a megvilágosodás elérése után. A szemek közötti pont a Buddha fejének egy másik sajátossága. Ez a kerek fürt a szemöldökök között szimbolizálja a Buddha természetfeletti látását. A hosszúkás fülcimpa a Buddha fejeken Buddha hallási erejét képviselik, melyről azt tartják, hogy csak a világban szükséges dolgokat hallja. Valójában ez a fülformát a herceg életében hordott extravagáns és nehéz ékszerek, fülbevalók okozzták.

A Buddha szobrokat az elégedettség, a béke és a boldogság szimbólumának tartják. Minden emberi lény inspirációjának szimbóluma. Amikor a Buddha szoborra összpontosítunk, belsõ békét ad nekünk, hogy elménk, szívünk és lelkünk megvilágosodjon. A Buddha szobrok a remény jelképei is. A remény az egyetlen dolog, ami az embereket motiválta, hogy erőfeszítést tegyenek maguknak az életében.

Arany szín a Feng Shuiban: Fém és Föld elemhez is csatolható
Az arany erőteljes üzenetet, hogy segítségre van szükség egy kritikus projekthez, vagy egy különösen fontos cél elérésén dolgozik. Legjobban a Gyermek, Segítőkész emberek és Utazás szegmeshez kötődik a Bagua Terképen, viszont mivel föld elem is (Sárgával közel azonos) Szerelem, Házasság (Délnyugat) is elhelyezhető!
Érdekes módon, bár fém elemet idéző szín, az arany színt takarékosan (ha egyáltalán) kell használni a Gazdagság-Siker részen a Bagua térképen, mert összeütközik a fa elemével.

Ezek is érdekelhetnek