A Bali Craft Market kézzel készült termékei különleges, egzotikus anyagok felhasználásával készültek. Itt olvashattok pár szót ezekről az anyagokról, tulajdonságairól illetve tisztításukról!


A Bali Craft Market teljes csapata minden részletben ügyel a környezet tudatos életmódra, már a beszerzés első fázisaitól egészen a karbantartó tisztításig kizárólag természetes anyagokat használunk. A termékeink tisztítása nem igényel különös vegyszereket, ahol mégis szükséges ott mi kizárólag természetes anyagokból készült Amway LOC tisztítószereket használunk.


Kagyló/Csiga


Nagyon sok termékünk készül kagyló-, csiga-házak különféle felhasználásával. Minden esetben valódi, az óceán partokon begyűjtött, gondosan válogatott, tisztított kagyló-, csiga-házakról van szó!


Mimi Manari ékszereinkben többnyire festett kagyló darabokkal találkozol. A festésük (mivel a kagyló porózus anyag) áztatással történik, melynek köszönhetően az anyag megtartja a gyöngyház csillogását! 

Figyelem!: bizonyos darabok az első pár használatnál engedhetnek a színből, ami esetlegesen nyomot hagyhat! 


Kézműves lámpák készítésénél többnyire kagyló lemezek (Shellshine sorozat), illetve válogatott valódi egész kagylóházak (Fulshell sorozat) felhasználása jellemző.


Tisztítás: 

Shellshine sorozat: A Kagyló lemezek, nagyon egyszerűen nedves ronggyal tisztíthatóak

Fulshell sorozat: Mi Gőz-pingvint (link http://goztisztito.arukereso.hu) használunk a kagylók tisztítására, szükség esetén fülpiszkálóval, fogkefével.

FONTOS!: ügyelj, hogy ne melegítsd túl a lámpabúrát, mivel a ragasztása magas hő hatására oldódik. A kagyló ugye vízhatlan :) ezért, a lámpaburát akár le is veheted, és folyóvíz alatt is takaríthatod, viszont ne feledd, érzékeny termékek, óvatosan kell vele bánnod, amennyiben egy-egy kagyló mégis leesne tisztítás közben, bármelyik üzletünkben díjmentesen segítségedre vagyunk a javításban. Ha mégis magad szeretnéd javítani Hotglue (link:http://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=ragasztó) /vagy egyéb színtelen rugalmas ragasztó/ használatával könnyedén megoldható.


Fa


Leggyakrabban a fa faragásainknál (ide majd fafaragas kat link) találkozol a BCM termékek között fával. Itt kiemelnénk, hogy művészeink a fa alapanyagot hivatalos forrásból szerzik be! Nem illegális erdőirtás termékeit használják. 


Leggyakoribb fa típusok: 

Albesia vagy Belalu [Albizia falcata]: ez egy puha, könnyű fa, ideális dísztárgyak készítésére. pl:egy fa termeklink

Crocodile or Satin Wood  [Zanthoxylum rhetsa]: Viszonylag kemény, világos fa, többnyire fényes végkezelést kap.

Teakfa: Exclusive bútoraink alapanyaga többnyire. A Teakfa nagyon sok módon kezelhető, nagyon ellenáló fa. Lehetőségünk van akár régi, épületekből bontott teak fát is használnunk! Bútorainkal kapcsolatban legjobb, ha személyesen keresel meg bennünket (link contactform)

Tisztítás: Különösebb ápolást nem igényel, nedves rongyal tisztítható! Bambusz


A Bambuszt származási helyén nagyon sokrétűen, az élet szinte minden részén használják. Nagyon rugalmas, ellenáló anyag. Nálunk leggyakrabban a Shellshine kézműves lámpák díszítésainél láthatsz bambusz korongokat, a Lattice sorozatban pedig bambusz szálakból készülnek a design lámpák.

Különösebb ápolást nem igényel, nedves rongyal tisztítható!


Csont:


Mimi Manari Bone sorozatunkban használjuk. Pontosabban Marha lábszár csontot amit faragunk. Marha csont faragás a magyar kultúrában is jelen van! a BCM-nél kapható medálok nagy része Mauri, Hawaii motívumok.

A fehér medálok jellemzöje (pl: link) idővel sárgulnak, ugye a csont nem egy homogén anyag, pórusain keresztül átveszi a tested színét. Alkalomattán, ha mosogatószeres enyhe oldatba teszed, az kioldja belöle a szineződést okozta zsírt. Esetlegesen 10%os hidrogénperoxid oldatban fürdetéssel kezelhető (fodrász kellék, a nyaklánc pántját ilyenkor le kell kötni), és vissza nyeri az új színét (ha szükségesnek érzed, természetesen üzleteinkben tudunk neked benne segíteni)


Halgerinc:


Mimi Manari for Men Surfer nyakláncaink között találkozhatsz halgerinc darabok gyöngyként való felhasználásával. Természetesen vízhatlan :)Fahéj:


Junglehome Cinnamon sorozatunkban találkozhatsz fahéjjal! különlegessége, hogy ezek a termékek egész élettartamuk alatt fahéj természetes illatát árasztják magukból. Valódi fahéjdarabokkat dolgoznak össze aprólékos munkával egy megfelelő gyantával például a (linkterméknév) termékünknél.

Tisztítás: FONTOS! Ügyelni kell, hogy ne érintkezzen nedvességgel! Tisztítása, csak száraz, vagy nagyon enyhén nedves rongyal, vegyszer nélkül javasolt. Nedvesség hatására, a fahéj kitágul és megrepeszti az azt körülvevő gyanta formát. Ha erre ügyelsz, évekig illatozó különleges dísztárgyat tudhatsz majd magadnak :)


Kókusz:


Kókusz a világon az egyik leguniverzálisabb növény, gyakorlatilag minden része felhasználható! Bővebben ebben a blogbejegyzésünkben (link) olvashattok róla.

Nálunk nagyon sok helyen találkozhatsz vele például Surfer Férfi ékszer sorozatban (link) kókuszgyönygyöngyként, vagy csiszolva Mimi Manari Cocolove Nikolett (link) nyakláncában. Gyantába dolgozott kis kókuszdarabok Junglehome sószóróinkban, egész kókuszból faragott vidám Kókuszmakink… vagy a közönség(és személyes) kedvenc Gyökérkacsák… ahol a kókusz gyökerét használték fel.

Tisztítás: Különösebb ápolást nem igényel, nedves rongyal tisztítható!


Tojáshéj:

Teljesen hétköznapi tyúktojás legkevésbé hétköznapi felhasználásával a Smassheg lámpáinkban találkozol. 100-ból 99 ember nem találja ki, miből készül a díszítése ezeknek a lámpáknak, mi is percekig tippelgettünk mire kimondtuk, hogy “szabadagazda” :). A lezúzott tojáshéjat egy textíl alapra ragasztják, majd megfelelő technikával festik, a fényhatás magáért beszél. 

Tisztítás: Különösebb ápolást nem igényel, nedves rongyal tisztítható!Madártoll:


Lámpáinknál, fülbevalóinknál találkozhatsz valódi kakas, liba illetve színes páva, papagájtollakkal.


Tisztítás/Kezelés:

Molyosodás ellen levendula, eukaliptus vagy cédrusolajjal kell kezelni évente legalább egyszer, amennyiben elmarad a kezelés a lámpa élettartama nagyon csökkenhet! Tavaszi nagytakarításnál pár órára javasolt napra kitenni, mivel a nap “újraéleszti”, felfrissíti a tollat (Ugye a toll paplanokat is nagyi ezért tette ki néha a napra :) )


FONTOS! Nem érheti nedvesség, pára!


Különleges madártoll lámpáink, ha megfelelő figyelmet kapják hosszú időn keresztül díszíthetik a lakásodat! Bronz


Bronzed sorozatunk szobrai készülnek valódi, értékálló és időálló bronzból! (https://hu.wikipedia.org/wiki/Bronz)


Tisztítás: Különösebb ápolást nem igényel, nedves ronggyal tisztítható!

Kígyóbőr


Mivel nagyon megosztja az emberek véleményét a kígyóbőr használata, van aki nagyon szereti és van aki kifejezetten undorodik tőle, sokat gondolkodtunk, hogy fel vegyük e felhasznált anyagaink közé e a kígyóbőrt! A Keleti kultúrákban a kígyóbőr használata, mind ékszerek, ruházat, kiegészítőknél természetesnek számít, illetve mivel pontosan tudjuk, hogy a beszerzés folyamán művészeink kizárólag engedélyezett, nem védett fajok bőrét használják ezért döntöttünk a mellett, hogy a kígyóbőr termékek szerelmeseinek elhozunk pár különleges kiegészítőt.


Tisztítás: Tiszta, nedves pamut ronggyal tisztítható! Ne használjunk vegyszereket, szappant, illetve a hétköznapi bőrtisztítók sem alkalmasak kígyóbőr tisztítására, nyomot hagyhatnak. Fontos! Ne emeljük meg a pikkejeket, ne dörzsöljük.


Banán/Pálmalevél/Babhüvely stb


Ricenote Jegyzetfüzeteink, illetve egyes képkereteink díszítése történik különböző egzotikus növények szárított leveleivel. 


Rízspapír


Ricenote Jegyzetfüzeteink lapjai készülnek kézzel merített valódi rízspapírból.